Kezdőlap Bevezető Életrajz Filmek Színház Képgaléria Bibliográfia Cikkek
Alkotásaink Mi írtuk Gondolatok Linkek Vendégkönyv Vásárlás Köszönöm Hírek Fórum Kapcsolat
1. Oldal

2. Oldal

3. Oldal

4. Oldal

5. Oldal

6. Oldal

7. Oldal

8. Oldal
Up down
handle

Gérard Philip 1922 December 4-én született Cannes-ban. Csak később, immár színészként ragasztott egy "e" betűt a nevéhez, állítólag a 13-as szám babonás szeretete miatt... Apja, Marc Philip ügyvédként és szállodaigazgatóként dolgozott. Édesanyja, becenevén Minou, szláv eredetű, barnahajú asszony volt, aki mély hatást gyakorolt a későbbiekben Gérard magánéletére és karrierjére egyaránt.

Gérard tágas kertektől és széles utcáktól körülvéve nőtt fel. Nem csoda, hogy az idejének nagy részét szerettei körében töltve (Minou és a csak néhány hónappal idősebb testvére, Jean folyamatosan mellette voltak), aligha volt tudatában a valós világnak. Boldog gyermekkorának álmaiként előbb mozdonyvezető, majd orvos szeretett volna lenni. Minou csodálatos történetei szolgálhattak ihletül ahhoz, hogy színésszé válva, mások bőrébe bújjon. Édesanyja emlékei között szerepel Gégé egyik legelső ízlelgetése a szakmának. A bölcs és hallgatag gyermek (18 hónapos korában kezdett el beszélni) halottnak tettette magát a tenger hullámain, majd amikor anyja kétségbeesetten rohant oda hozzá, Gégé nevetni kezdett örömében, hogy bolonddá tette őt.

Bátyjával együtt a Stanislas gimnáziumban folytatta tanulmányait. Ezidőtájt kezdett el érdeklődni a jazz zene, az úszás, a röplabda és a tenisz iránt; érdekes módon az irodalom nem tartozott a kedvenc témái közé. Egy Vörös Kereszt által szervezett gálaműsor keretén belül beszélték rá arra, hogy elszavaljon egy verset, Franc-Nohain A vörös hal címűjét. Aki hallotta, azonnal tudta, őstehetséggel áll szemben. Gérard eleinte nem akart színjátszó órákra járni, ám 1940-re, apja kívánsága ellenére (aki ügyvédnek szerette volna a fiát) mégis beadta a derekát.


Életrajz 2-ik rész... >>